Het willekeurig indelen van een poule. Hoe doe je dat? Wij van Dartschema.nl hebben het…

Darttoernooi organiseren
Bij het organiseren van een darttoernooi komen veel dingen kijken. Je moet rekening houden met de locatie, de deelnemers, het aantal banen en natuurlijk de planning van het toernooi. Op deze pagina wordt vooral de focus gelegd op de planning van het toernooi. Heeft u bijvoorbeeld al nagedacht over:
- Poule schema’s
- Knock-out schema’s
- Wedstrijdbriefjes
Door onze schema’s te downloaden en te gebruiken op uw darttoernooi is dat al voor een groot deel opgelost. U hoeft alleen zelf de deelnemers nog maar toe te voegen. Tevens bespaart u op deze manier veel tijd en is de kans groot dat uw darttoernooi soepel verloopt.
Deelnemers
Voordat er een complete planning van het darttoernooi kan worden gemaakt is het handig om eerst het aantal deelnemers helder te hebben en deze onder te verdelen in poules. Wij adviseren om 3 tot 6 deelnemers per poule aan te houden. Wanneer je meer dan 6 deelnemers in de poules indeelt, bestaat er een grote kans dat de poule fase van het toernooi te lang duurt.
Poule schema’s
De poule schema’s kunt u uitprinten en als organisatie gebruiken voor de poule fase. Wij adviseren de poule schema’s extra uit te printen voor de deelnemers en op te hangen bij de poules / dartbanen. Op deze manier hebben zij ook altijd een snel en duidelijk inzicht in de standen en wedstrijden binnen de poule.
Knock-out
Voor de knock-out fase is het belangrijk dat je het juiste aantal deelnemers overhoudt. Daarom is het verstandig om 2, 4, 8 of 16 poules/dartbanen aan te houden, zodat de knock-out schema makkelijk te genereren is. Normaal gesproken gaan de nr 1 en nr 2 van de poule door naar de winnaarsronde en de nr 3 en nr 4 door naar de verliezersronde. Bij Dartschema.nl kunt u de knock-out schema zowel voor single toernooien als voor koppel toernooien gebruiken.
Tevens is het gebruikelijk dat de deelnemers die bij elkaar in de poule zaten elkaar niet weer tegenkomen tot in de finale. Houd hier van te voren rekening mee.
Wedstrijdbriefjes
Bij elke wedstrijd moet er een wedstrijdbriefje in worden gevuld met hierop de uitslag en eventueel een ‘high finish’ en het aantal 180’ers. De wedstrijdbriefjes dienen na een wedstrijd ingeleverd te worden bij de organisatie. De organisatie kan deze uitslagen invoeren en zodoende een goed overzicht van het toernooi houden.
Wij wensen u veel succes bij het organiseren van uw darttoernooi.